Online chat users: None


 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 


text in forma bruta
Goto page 1, 2  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Club Airguns Forum Index -> Arhiva
View previous topic :: View next topic  
Author Message
airguns
Site Admin
Site Admin


Joined: 28 Dec 2006
Posts: 130
Location: Constanta

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 11:40 am    Post subject: text in forma bruta Reply with quote

Am inaintat un memoriu intr-o forma bruta urmand sa il prezentem in detaliu la dezbaterea publică a proiectului de Lege a fondului cinegetic și a protecției vânatului și a propunerilor transmise din data de 27.04.2005, ora 16, în sala 20.

------------------------------------------------------------------------------------

Stimata Doamna,

Asociatia noastra a fost legal constituita in anul 2004 cu avizul Agentiei Nationale pentru Sport si suntem in faza finala de obtinere a identitatii sportive.
Scopul asociatiei este de a educa posesorii de arme cu aer comprimat in folosirea acestora, in limite legale. Cunoastem faptul ca multi din posesorii (legali sau ilegali ) de arme cu aer comprimat le folosesc si la braconaj la vanat mic.
Asociatia se delimiteaza de actiunile acestora atat timp cat ele incalca legea.
Unul din scopurile asociatiei este de a participa la actiuni legale legate de pest control (combaterea daunatorilor cu pene ). Si aici ne referim la cioara griva, cioara de semanatura si cotofana. Se cunoaste faptul ca acestea aduc mari pagube speciilor de vanat si agriculturii.
Prin gasirea unei modalitati legale de a participa la acest gen de actiuni consideram ca asociatia noastra poate ajuta la scaderea numarului de daunatori cu pene prin actiuni legale.
Propunerea noastra se doreste a fi luata in consideratie la dezbaterea din 27 aprilie 2005, bineinteles in limita legii. Este cunoscut faptul ca in multe tari europene si occidentale vanatoarea cu aer comprimat este legala.
Noi nu dorim sa vanam ci doar sa combatem daunatorii datorita faptului ca utilizarea armelor cu aer comprimat este silentioasa si costurile sunt reduse.
Poate exista de exemplu un curs de pregatire organizat de AJVPS prin filiale locale prin care sa se faca instruirea posesorilor legali de arme cu aer comprimat, curs referitor la daunatorii cu pene, plata unei autorizatii de combatere a daunatorilor, autorizatie asemanatoare cu ceea pe care o elibereaza AJVPS-ul in cazul vanatorilor.
Este cunoscut faptul ca multe orase din tara au probleme cu coloniile de ciori stabilite in parcuri. Asociatia poate participa la reducerea numarului lor cu costuri egale cu 0 atat de partea consiliilor locale precum si a AJVPS-ului.
Speram ca un reprezentat al asociatiei sa poata fi prezent la dezbaterea publica din 27 aprilie 2005 pentru va va putea prezenta in detaliu propunerile noastre.

Cu stima
Viorel Cirjaliu Presedinte Club Airguns
Back to top
View user's profile Send private message
Maniac
.308 Member
.308 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 721
Location: TG-Mures

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 11:54 am    Post subject: Reply with quote

FF bine,sa vedem ce parere au . Very Happy Cool
_________________
Roagate la DUMNEZEU si tine praful de pusca uscat(butelia de aer la 200 atm:).....)
Mauser L96 airsoft Smile)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
hunt
.223 Member
.223 Member


Joined: 20 Dec 2006
Posts: 249
Location: Ploiesti

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 3:26 pm    Post subject: sal Reply with quote

bravo foarte bine
!!!!
_________________
80% Firearms 20% Airguns = Hunter
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
eugen.netoiu
Site Moderator
Site Moderator


Joined: 15 Dec 2006
Posts: 1554
Location: Ploiesti

PostPosted: Thu Apr 14, 2005 7:24 am    Post subject: Reply with quote

E ff bine legarea actiunilor de pest control de asociatie! Asa avem credibilitate si sper ca pe 27 aprilie sa intram si noi in legalitate cu astfel de actiuni!
_________________
Benjamin 392 5,5mm / William peep sight
Back to top
View user's profile Send private message
dabija
Site Moderator
Site Moderator


Joined: 16 Dec 2006
Posts: 1351
Location: RESITA

PostPosted: Sun Apr 17, 2005 7:34 am    Post subject: Reply with quote

eugen.netoiu wrote:
...si sper ca pe 27 aprilie sa intram si noi in legalitate cu astfel de actiuni!

Esti foarte optimist ... nu e rau acest lucru ...dar pe 27 aprilie e doar o dezbatere publica (banuiesc ca e o etapa obligatorie) in legatura cu noua lege a vanatorii ... pana la adoptare e cale lunga dar e bine sa speram ca aceasta dorinta a noastra (de a participa la pest control) poate fi introdusa in lege si pentru asta trebuie sa ne facem auziti.

Am vrut sa scriu si eu persoanei de contact si se pare ca are casuta plina de e-mail-uri pentru ca nu pot sa-i trimit ...nu mai primeste sau stie dracu ce se intampla.

Sper ca vor participa pe 27 aprilie mai multi membrii ai asociatiei noastre la aceste dezbateri.
_________________
cz200S + bushnell 6-24X50
Gamo R77 Combat
http://www.d-petre.ro/category/ft/
http://petredalea.ro/category/fieldtarget/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme

Propuneri si comentarii pe marginea proiectului de lege a fondului cinegetic si a protectiei vanatului

Cele de mai jos constituie opinii si propuneri ale membrilor vanatori,tragatori sportivi, colectionari sau detinatori ai altor categorii de arme, care intr-un fel sau altul se vad afectati de aceasta lege

1. Articolul 4(4) impune stabilirea numarului de vanatori ce pot exercita vanatoarea pe baza criteriului exclusiv teritorial.Acest criteriu are aplicabilitate pur teoretica si restrictiva.Teritoriul fiind limitat, este evident ca asociatiile vanatoresti nu-si pot depasi numarul de membri,transformandu-se in societati semiinchise sau chiar inchise. Aceasta incalca dreptul cetateanului la libera asociere. De asemeni, asociatiile au un cuantum strict limitat de fonduri provenite din cotizatii ( din cauza numarului limitat de membri) pentru activitati curente si dezvoltare. Asociatiile vor fi fortate astfel, pentru a se dezvolta, fie sa mareasca valoarea cotizatiilor, fie sa apeleze la alte surse de venit ( vanatoarea cu strainii, exportul de vanat viu, etc. ). Toate acestea sunt profound neagreate de vanatorii romani, care inteleg ca scopul asocierii este tocmai promovarea dreptului de a practica vanatoarea a membrilor asociati, si nu impovararea si restrictionarea artificiala a acestora.Nu trebuie uitat faptul ca forta unei asociatii sta in numarul membrilor ei,si nu in restrictionarea lui.
Pe de alta parte, practica din teren arata clar nerealismul stabilirii numarului de vanatori pe criteriul teritorial. Foarte multi membri vanatori NU practica efectiv vanatoarea . Daca s-ar face un sondaj printre sefii de grupe vanatoresti,s-ar observa ca, de obicei, mai putin de jumatate din membrii vanatori participa regulat la actiuni vanatoresti, ceilalti venind numai la vanatorile colective, deobicei la iepuri, fazani sau rate. Mai mult, exista (si nu putini) asa zisi “vanatori” care si-au luat arme de vanatoare doar pentru a le detine ca un substitut la arma de aparare, care nu o pot obtine din cauza restrictiilor abuzive ale legii armelor.Acestia ocupa locul unora care ar fi practicat onest vanatoarea , si”vanatorii de fatada” nu pot fi atacati legal pentru ca nu incalca nici un regulament si sunt buni platitori de cotizatii.
Considerand ca cele de mai sus sunt elemente suficiente pentru desfiintarea art 4 (4),propunem urmatoarele:
-Introducerea notiunilor de “ vanator activ” pentru cei ce practica efectiv vanatoarea cu arme si dobandesc vanatul si
-“ vanator pasiv” pentru cei ce doresc sa practice vanatoarea fotografica sau “ bird wathing” Acestia se vor putea inscrie in asociatii si practica aceste tipuri de vanatoare pasiva , contra unei cotizatii specifice acestor activitati.
Asociatiile vor atrage astfel noi fonduri cu investitii minime,vanatul nefiind cu nimic periclitat de existenta vanatorilor pasivi.
In schimb, cei deranjati de prezenta camerelor video si foto pe terenurile de vanatoare vor fi tocmai braconierii, care vor sti ca risca sa fie oricand “vanati” si de altcineva decat paznicii de vanatoare.
Vanatorii pasivi vor putea participa si la actiunile de evaluare, care astfel se vor imbunatati si calitativ si cantitativ.
-“vanator junior”.Prin desfiintarea limitei de 18 ani (Art.28(3)a ) de practicare a vanatorii si coborarea acesteia la 15 ani,asociatiile vor putea primi, contra unei cotizatii modice (care se va constitui tot in venit) orice tanar care are acordul parental pentru practicarea uceniciei in vanatoare (fara arma de foc). Este binecunoscut ca la varste fragede caracterul unui tanar poate fi usor modelat in spiritul traditiilor si eticii vanatoresti.
Juniorii vor putea participa la actiuni de evaluare,amenajari vanatoresti, trageri in poligon (aici se vor putea descoperi din timp talentele in arta tirului vanatoresc). Anii de juniorat ar putea apoi sa fie echvalati cu anul pregatitor pentru examenul de vanator.
-“vanator AC”( aer comprimat).Prin introducerea armelor AC in cadrul formelor de practicare a vanatorii, asociatiile vor putea , contra unei cotizatii anuale, sa infiinteze grupe de vanatori AC.
Acestia vor practica numai actiuni de combatere a daunatorilor mici cu pene si pest control, organizate de asociatiile vanatoresti.Ei vor fi supusi unui curs minim de instruire vanatoreasca.
Credem ca existenta a extrem de multi detinatori de arme AC nu mai poate fi ignorata.Se pare ca numarul acestora il intrece cu mult pe cel al vanatorilor.
Lipsa cronica in Romania a unei structuri logistice care sa poata permite practicarea tirului AC (poligoane civile),precum si existenta unei legislatii greoaie si inchistate care nu stimuleaza crearea unor poligoane in viitorul apropiat, face ca majoritatea tragatorilor AC sa practice tirul tot in spatii deschise din afara localitatilor,
De aici pana la tot mai frecventele cazuri de braconaj cu AC nu a fost si nu va fi cale lunga.
Daca asociatiile ar avea cadrul legal pentru a permite si tragatorilor AC de a se exprima, toate partile ar avea numai de castigat. In plus , s-ar face o demarcatie clara intre vanatoarea cu AC si braconajul cu AC.Acest tip de vanatoare ar putea convietui foarte bine si cu “ vanatorii juniori”pomeniti mai sus.
2. Art 33 (1) Conform celor argumentate mai sus, propunem introducerea armelor AC in cadrul metodelor de vanatoare

3. Art 39 lit.s.Formularea articolului este evaziva si nespecifica, creind confuzie si incalcand drepturile altor categorii de tragatori date de Legea 295.
Argument- alicele mai mari de 5 mm se constituie ca proiectil unic pentru o serie de munitii(6mm si 9mm Flobert, .410 (12mm) proiectil unic pentru vanatoare, anumite munitii de revolver (round ball) in calibre ce merg pe toata plaja de dimensiuni.De asemeni exista si o paleta intreaga de arme cal. .36 (9mm) ce au ca proiectil unic o alica de aceastadimensiune. Prin extrapolare, si proiectilul unic de cal. 12, 16 sau 20 este tot o alica mai mare de 5mm.
Conform legii295, ca arme de aparare ce pot fi folosite de anumite categorii de persoane sunt si armele cu alice . Acestora , conform legii, nu li se pot impune restrictii in alegerea munitiei pentru aparare (cartuse cu alice mai mari de 5mm, sau chiar alice cal .36, care sunt munitii pentru armele cu retroincarcare) precum si a detinerii lor.Dar acestia pot avea si calitatea de vanatori, cea ce face ca acest articol in formularea din proiect sa intre in contradictie cu legea armelor in privinta detinerii de arme munitii pentru aparare.
Propunem urmatoarea formulare
“Se interzice comercializarea si folosirea pentru vanatoare a cartuselor cu alice mai mari de 5mm, cu incarcatura constituita din proiectil multiplu.”

4. Art.42. lit j. Consideram ca pedeapsa privativa de liberate pentru simpla trecere pe un alt fond de vanatoare este total exagerata. Realitatea arata ca exista situatii (stari de urgenta sau necesitate,sau o simpla eroare umana, ratacire in teren, etc..) care nu justifica in nici un fel astfel de pedepse. Credem ca legea trebuie sa faca referire directa la astfel de exceptii ( de exemplu daca un vanator sufera un accident, un infarct, etc., nu-l vom duce pe cel mai scurt drum spre cea mai apropiata sursa de ajutor, chiar daca incalcam alt fond de vanatoare, deoarece riscam ani grei de inchisoare?)

5 Nu am vazut nicaieri in acest proiect de lege care se vrea si a protectiei vanatului sa se faca referire la destelenirea prin ardere a campurilor si la impactul negativ al acestei metode asupra faunei.

6. Consideram cuantumurile banesti din Anexe ca fiind stabilite pe crierii nicidecum profesionale, ci mai curand inmultindu-se greutatea animalului cu pretul unui Kilogram de carne.Astfel, specii de pasari pe cale de disparitie, au preturi ridicol de mici, in comparatie cu vanatul mare (urs, cerb) care nu sunt nici pe departe amenintate cu extinctia. Putem sa intelegem din aceste cifre ca numai speciile care fac interesul vanatorii cu strainii si al altor “vanatori cu functii” prezinta interes pentru cei ce conduc destinele vanatorii romanesti

Cu speranta ca cele de mai sus nu vor face obictul numai unei simple lecturi, ci vor constitui puncte de reper pentru o vanatoare adaptata lumii moderne in care abia intram, asteptam cu nerabdare adoptarea noii legiVili Stancu , Cristian Radulescu

Asociatia Nationala a Detinatorilor de ArmeAcest text a fost trimis la MAPDR
Back to top
View user's profile Send private message
hunt
.223 Member
.223 Member


Joined: 20 Dec 2006
Posts: 249
Location: Ploiesti

PostPosted: Thu Apr 21, 2005 11:56 am    Post subject: sal Reply with quote

felicitarile si respectul meu....!!
_________________
80% Firearms 20% Airguns = Hunter
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
dabija
Site Moderator
Site Moderator


Joined: 16 Dec 2006
Posts: 1351
Location: RESITA

PostPosted: Sat Apr 23, 2005 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Cristi
Exista vreo posibilitate sa semnan mai multi (inclusiv noi cei cu AC-uri) aceste propuneri ??? sau sa se puna si stampila Club Airguns ...ca sa vada "tovarasi initiatori ai legii" ca suntem mai multi si vrem sa ne facem auziti ???
_________________
cz200S + bushnell 6-24X50
Gamo R77 Combat
http://www.d-petre.ro/category/ft/
http://petredalea.ro/category/fieldtarget/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Sun Apr 24, 2005 6:53 am    Post subject: Reply with quote

Din pacate nu, data de trimitere a sugestiilor a trecut.Pe 27 e dezbaterea publica
Back to top
View user's profile Send private message
Maniac
.308 Member
.308 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 721
Location: TG-Mures

PostPosted: Sun Apr 24, 2005 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

Eu am trimis personal un mail,si am primit raspuns cu data in care este dezbaterea si sa fiu prezent
Asta conteaza zic eu,sa trimitem cit mai multi mailuri. Confused
_________________
Roagate la DUMNEZEU si tine praful de pusca uscat(butelia de aer la 200 atm:).....)
Mauser L96 airsoft Smile)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Sat Apr 30, 2005 9:44 pm    Post subject: Legea vanatorii Reply with quote

Oricum, materialul prezentat de Cristi a fost prezentat la dezbaterea din 27-05, iar apoi a fost inaintata unui deputat care a dorit sa se implice. Sa speram ca vor tine cont de aceste propuneri.
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Sun May 01, 2005 7:29 pm    Post subject: Re: text in forma bruta Reply with quote

airguns wrote:
plata unei autorizatii de combatere a daunatorilor


Parca zicea cineva: ce? sa platesc pt. asta? Primaria ar trebui sa plateasca pt combaterea daunatorilor, in contul Asociatiei.

Si uite cum ne-o tragem chiar noi.
Bravo.
Si totusi cum l-am numi? Taxa pt. bine? (adica faci un bine pt. agricultura, oras, bla bla bla ...) atunci esti bun de plata. Platesti ca membru Airguns, platesti la AGVPS, maine poimaine vin si aia de la ANDA. Si atunci de ce m-as inscrie undeva? Sa am dreptul la alte taxe?
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Tue May 03, 2005 8:12 pm    Post subject: Pestcontol Reply with quote

Cred ca iti lipseste putin diplomatia. Nu uita ca deocamdata luptam sa fim luati in seama. atata vreme cat nu suntem in carti nu putem emite pretentii. In parte iti dau dreptate dar trebuie avut in vedere ca noi cerem sa ni se acorde un anumit statut si pentru inceput [u]noi[/u] vrem sa facem treaba asta si nu ne obliga nimeni. Personal nu sunt de acord cu obligativitatea de a te afilia unei asociatii. Ba chiar in unele articole pe care le-am publicat in Ranger am afirmat ca aceasta este neconstitutionala. Constitutia imi ofera "dreptul la asociere" si nu obligativitatea. Dar in momentul in care solicitarile noastre se vor regasi intr-un articol de lege, presupun ca primaria va fi aceea care va solicita serviciile si acestea se vor presta in baza unui contract. Dar atunci cind eu personal vreau sa-mi petrec sambata sau duminica cu aceasta activitate nu pot avea pretentia sa fiu platit de primarie. Ba mai mult cred ca stii ca, combaterea daunatorilor reprezinta una din obligatiile vanatorilor, in functie de aceasta activitate calculandu-se si cotizatia anuala care nu este de lo mica. In legatura cu asociatiile, trebuie sa ai in vedere ca acestea au fust infiintate de niste oameni pasionati care au facut multe sacrificii pentru ele si cel putin la acestea doua sunt convins ca nu au avut intentia sa faca bani cu ele. Daca toate aceste solicitari ar fi fost lansate de catre o persoana oarecare asa cum suntem toti luati individual, absolut nimeni nu ar fi tinut cont de ele. Asociatia a fost forma prin care am reusit sa ne facem auziti de autoritati si tot ce s-a facut pana acum nu s-a facut din banii membrilor. Crede-ma vorbesc din experienta de 4ani, dupa multe zile si nopti de lucru, dupa multe drumuri la Bucuresti acolo unde se da ora exacta, dupa discutii si loby la nivel inalt (si dusmani noi), toate astea pe banii din buzunar. La americani NRA-ul este o asociatie cu sute de mii de membrii care are un cuvant foarte greu in fata legislativului. Nu am pretentia de a ne compara cu ei dar tare mi-as dori. Si sa nu uitam un lucru foarte important: avem de luptat cu vanatorii pe care cu greu ii vom putea convinge de necesitatea celor cerute de noi. Daca ai citit atent textul vei observa ca este redactat cu multa diplomatie, pentru a nu le inflama orgoliul. Am avut o surpriza extrem de placuta sa constat ca el a fost acceptat de ei cu bunavointa atunci cand a fost postat pe forumul lor.
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Wed May 04, 2005 6:46 am    Post subject: Re: Pestcontol Reply with quote

Bill wrote:
Cred ca iti lipseste putin diplomatia.

Ataci persoana si nu idea, fie, mia culpa.
Pe alta parte va invartiti in jurul cozii. Iar mie mi se face deja lehamite de toate produsele made in romania pornite pe idea - da sa vezi la americanski sau la ghermanishe ce misto e, hai sa-i imitam.
Sorry, dar traiesc in romania, si am invatat sa ma uit de 2 ori pe ce dau bani si ce primesc in schimb.
In rest: bla, bla, bla ...
Back to top
View user's profile Send private message
airguns
Site Admin
Site Admin


Joined: 28 Dec 2006
Posts: 130
Location: Constanta

PostPosted: Wed May 04, 2005 7:34 am    Post subject: Nu este o obligatie Reply with quote

Faptul ca traim intr-o tara spunem noi democratica iti da dreptul sa faci ce vrei. Esti liber sa devii membru sau nu. Dar dreptul de a contesta sau a critica demersurile noastre il au doar cei care au pus umarul la ele. Asa ca daca un om te primeste la el in casa nu e frumos sa ii injurii copii si asta chiar de fata cu el.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Club Airguns Forum Index -> Arhiva All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group