Online chat users: None


 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 


Votati SALVATI BRASOVUL DE POLUARE!

 
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Off Topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aurelarcel
.22 Member
.22 Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 97
Location: Brasov

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 9:05 am    Post subject: Votati SALVATI BRASOVUL DE POLUARE! Reply with quote

Dragii mei,

Va rog sa cititi cu atentie randurile de mai jos si sa votati impotriva construirii fabricii Kronospan la Brasov. Am aflat despre pericolul la care suntem expusi prin construirea acestei fabrici inca dinainte de a se face publice aceste informatii; un prieten ne-a povestit despre efectele negative asupra naturii si oamenilor aparute in urma functionarii unei astfel de fabrici ce exista in Sebes de cativa ani. Si ca sa intelegeti implicatiile, se pare ca unii pomii fructiferi nu rezista (caisii si visinii s-au uscat), iar cei care au fructe prezinta anomalii majore (corcoduse in forma de pastaie); va imaginati ce sufera si vor suferi oamenii; s-a incercat darea in functiune a celei de a doua fabrici tot la Sebes, insa nu au reusit, neprimind autorizatia de functionare de la mediu . Acum incearca sa construiasca una similara si in Brasov. De fapt, in ciuda tuturor restrictiilor impuse de Asociatia de Protectie a Mediului si nu numai, nu au sistat constructia ei, ci din contra; desi autorizatia le-a expirat, nu s-au oprit, sfidand legile Romaniei si cele ale UE.

Si iata cateva extrase despre pericolul formaldehidei si din studiile facute la fabrica din Sebes, incluse intr-o petitie trimisa Presedintele Romaniei si altor forumuri ce pot sa ne ajute:

"Formaldehida este cancerigenă pentru om" potrivit Comunicatului de presă nr. 153 din 15 iunie 2007 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (O.M.S.), care „a clasat formaldehida în grupa I a agenţilor cancerigeni pentru om". În Comunicat se mai arată că până în 2004 „formaldehida era considerată posibil cancerigenă pentru om", iar ca „toxicitate asupra omului: acută."Pe baza acestor noi date, grupul de experţi a putut determina că dispune în prezent de suficiente indicii că formaldehida provoacă cancerul rinofaringian la om. Grupul de lucru a găsit indicii pentru cancerul foselor nazale şi al sinusurilor feţei şi indicaţii puternice dar nu suficiente pentru leucemie"

"În Documentul UE intitulat „Compuşii organici volatili. Mediul şi sănătatea", document agreat şi de către Asociaţia Experţilor de Mediu din România, se prezintă efectele formaldehidei asupra sănătăţii: iritant al pielii şi al ochilor (dermatite, conjunctivite), precizându-se că intoxicarea cu formaldehidă se manifestă prin: dureri abdominale, pneumonie, edem pulmonar, depresia sistemului nervos central, anxietate, convulsii, comă, greaţă, vărsături, leucemie, ciroza hepatică, tumori cerebrale, tumori nazale. Documentul clasifică formaldehida ca fiind un poluant atmosferic periculos, care în aer reacţionează cu alţi poluanţi prin reacţii fotochimice, şi care are ca efecte cronice asupra animalelor scurtarea duratei de viaţă şi a fertilităţii, precum şi diferite tipuri de cancer.

În Comunicatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se precizează că „mirosul formaldehidei este perceput la concentraţii cuprinse între 0,1 şi 1 ppm. Iritarea mucoaselor nazale este resimţită de marea masă a populaţiei la concentraţii cuprinse între 1 şi 3 ppm şi se agravează rapid când procentul atmosferic creşte. Majoritatea indivizilor nu pot tolera o expunere prelungită la 4-5 ppm. La 10-20 ppm, chiar la începutul expunerii, survin semne de iritare severă a mucoaselor oculare şi ale căilor respiratorii. O şedere, fie şi scurtă, într-o atmosferă în care concentraţia de formaldehidă este mai mare de 50 ppm, poate fi cauza unui bronhospasm sever şi a unor leziuni caustice grave ale aparatului respirator (edeme pulmonare acute, ulceraţii traheale şi bronhice etc.)"

"Rezultatele consultului medical efectuat de dr. Răzvan Curcă asupra a 34 de angajaţi ai Companiei Kronospan „nu sunt deloc liniştitoare şi demonstrează că mulţi dintre muncitorii expuşi la formaldehidă sunt departe de a fi sănătoşi". Medicul a precizat că „două treimi (21 de angajaţi) prezintă semnele clinice şi radiologice ale unei sinuzite cronice, ca efect al inhalării formaldehidei. Pe de altă parte, această inflamaţie cronică depistată la majoritatea muncitorilor examinaţi, este terenul pe care pot să apară în timp cancere ORL". În cazul a trei muncitori, situaţia poate fi chiar mult mai gravă: „doi dintre muncitorii consultaţi prezintă simptome de cancer bronhopulmonar, iar al treilea este suspect de o afecţiune malignă a sângelui". „Aceste concluzii sunt foarte alarmante deoarece există un procent de peste 60% dintre muncitorii care au iritaţie cronică în urma expunerii la formaldehidă."

Va rog SA NE AJUTATI SA SALVAM BRASOVUL!! Cititi si informatiile de mai jos si apoi semnati petitia! Dupa ce semnati, INTRATI IN EMAILUL PE CARE IL MENTIONATI SI CONFIRMATI SEMNATURA!!!!

AJUTATI-NE SA SALVAM BRASOVUL de poluarea unei noi fabrici de formaldehida!!!!!!!! pe care o construieste firma Kronospan in Cartierul Stupini la distanta foarte mica de casele de locuinte!

Au fost amendati si li s-a dat sistarea lucrarilor, dar ei lucreaza in continuare!!!! DOAR PRIN STRANGEREA DE CAT MAI MULTE SEMNATURI IMPOTRIVA CONSTRUCTIEI PUTEM INTREPRINDE CEVA!!!!!

DAR IMPREUNA E POSIBIL!!!!! SEMNATI PETITIA PENTRU A FI CAT MAI MULTI!!!

CEI DIN SEBES AU REUSIT SA II OPREASCA!!!!! DECI SE POATE! DEPINDE DE NOI!!! IA CATEVA SECUNDE PENTRU A SEMNA ACEASTA PETITIE, DAR INSEAMNA ENORM DE MULT PT. NOI SI SANATATEA NOASTRA!!

acceseaza http://www.petitieonline.ro/petitie/salvati_brasovul_de_poluare_-p44380046.html si semneaza si tu petitia asta online impotriva kronospan.

Pentru a putea lua atitudine trebuie stranse cat mai multe semnaturi - TRIMITE MAI DEPARTE LA CAT MAI MULTE PERSOANE - mai ales celor care locuiesc in BRASOV si imprejurimi!!!!!!!!!!!!

Pentru mai multe detalii despre Kronospan puteti accesa site-ul: http://www.keepitgreen.apispm.ro/index.php precum si stirea aparuta pe postul TV Realitatea redata mai jos:
Braşovenii strâng semnături pentru a stopa construirea unei fabrici de formaldehidă

La câteva sute de metri de cartierul braşovean Stupini, compania Kronoşpan ridică cea de-a treia sa fabrică de formaldehidă din ţară. Lucrările au început în luna septembrie a anului trecut şi ar trebui să fie finalizată peste cinci ani. Pentru că Garda de Mediu a considerat că fabrica nu are toate autorizaţiile, compania a fost amendată.

"Pentru această construcţie a existat un acord de mediu de la agenţia pentru protecţia mediului în anul 2002, dar actualmente nu mai este valabil", a precizat Elena Bucur, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei de Protecţie a Mediului Braşov.

"S-a aplicat sancţiunea contravenţională de 30.000 de lei şi sistarea lucrărilor de construcţie", a declarat Adrian Aldea comisar Garda de Mediu.

Primarul Braşovului a cerut şi el companiei să aibă toate avizele necesare pentru ridicarea fabricii. "În caz contrar a spus că va face orice demersuri sunt necesare pentru blocarea autorizaţiei şi a acestor investiţii", a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

La Stupini însă, utilajele nu s-au oprit. Kronoşpan a contestat deciziile în instanţă, iar până la primirea unui răspuns definitiv îşi continuă lucrările.


Braşovenii au strâns până acum peste 2000 de semnături. Ei cred că amplasată atât de aproape de locuinţele lor, fabrica va aduce poluare şi, odată cu ea, multe boli.

Compania Kronoşpan îi asigură însă pe braşoveni că sănătatea nu le este pusă în pericol.

"Produsele în sine pe bază de formaldehidă nu se vor fabrica la Braşov, ci vor fi achiziţionate din surse externe, aşadar acestea nu reprezintă nicio problemă pentru locaţia din Braşov", susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Compania Kronoşpan mai are două fabrici de formaldehidă la Sebeş. Prima funcţionează încă de acum patru ani şi a fost amendată pentru emisiile prea mari de noxe şi de pulberi. Cea de-a doua fabrică însă, finalizată anul trecut, nu a produs formaldehidă nici măcar o zi.

"Anul trecut au început construcţia noii fabrici de formaldehidă fără acordul de mediu. Societatea a fost sancţionată. Pe lângă aceastea am stabilit măsuri de desfiinţare a construcţiilor", a precizat Marcel Dăneţ, comisar şef Garda de Mediu Alba

Oamenii din Sebeş se plâng că în ultimii ani s-au îmbolnăvit din cauza cantităţii mari de formaldehidă din aer. Anul trecut, primăria Sebeş a organizat un referendum pentru a afla dacă oamenii sunt sau nu de acord cu funcţionarea noii fabrici de formaldehidă în localitate. Referendumul a fost atunci invalidat deoarece la urne s-au prezentat doar 25 la sută dintre cei cu drept de vot.

www.realitatea.net

Pentru a putea lua atitudine trebuie stranse cat mai multe semnaturi - TRIMITE MAI DEPARTE LA CAT MAI MULTE PERSOANE - mai ales celor care locuiesc in BRASOV si imprejurimi!!!!!!!!!!!!
_________________
ARC RECURVE DE TIR SPORTIV RE 002
GAMO CF 30 5.5
GAMO SHADOW 640 5.5 GAMO 4X20
GAMO P-23 4.5
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Cyrus12
Spam Guardian


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 744
Location: Bucuresti

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

SEMNATA
_________________
"Armele au doar doi dușmani ,rugina și politicienii "
“Armele nu sunt periculoase …..ele devin astfel prin mintea și gîndirea celor ce le folosesc... Omul acționează trăgaciul și nu invers” by Firearms.ro

ROMSDC
(http://www.romsdc.ro/)

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Apokolohypnotis
.22 Member
.22 Member


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 58
Location: Timisoara

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Semnata, astept mail de confirmare Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
parabelum
.308 Member
.308 Member


Joined: 18 Feb 2007
Posts: 555
Location: Arges

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Semnat, comentat si confirmat !
_________________
BAM XS-B50 5.5 & Bushnell 3-12x40E
Pompa Hill
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
razvy
.22 Member
.22 Member


Joined: 04 Mar 2008
Posts: 67
Location: USA / NJ

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 6:50 am    Post subject: Reply with quote

Semnat si verifivicat sper sa se rezolve .
_________________
Hunt Safe
Back to top
View user's profile Send private message
Apokolohypnotis
.22 Member
.22 Member


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 58
Location: Timisoara

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 11:52 am    Post subject: Reply with quote

Dar faza cu petitiile online se iau in serios? sau is doar asa ... de ochii lumii? Sad
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
aurelarcel
.22 Member
.22 Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 97
Location: Brasov

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

daca pentru cei din Sebes a functionat,cred ca merge treaba
_________________
ARC RECURVE DE TIR SPORTIV RE 002
GAMO CF 30 5.5
GAMO SHADOW 640 5.5 GAMO 4X20
GAMO P-23 4.5
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Apokolohypnotis
.22 Member
.22 Member


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 58
Location: Timisoara

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
daca pentru cei din Sebes a functionat,cred ca merge treaba

Super, fac si eu o petitie sa bage desenele de pe Cartoon Network pe ENGLEZA din nou, nu suport deci nu suport in Romana Neutral
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
aurelarcel
.22 Member
.22 Member


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 97
Location: Brasov

PostPosted: Sat Jul 19, 2008 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Apokolohypnotis wrote:
Quote:
daca pentru cei din Sebes a functionat,cred ca merge treaba

Super, fac si eu o petitie sa bage desenele de pe Cartoon Network pe ENGLEZA din nou, nu suport deci nu suport in Romana Neutral

te sustin,eu de pe Cartoon Network am invatat engleza Cool
_________________
ARC RECURVE DE TIR SPORTIV RE 002
GAMO CF 30 5.5
GAMO SHADOW 640 5.5 GAMO 4X20
GAMO P-23 4.5
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
silvester
.308 Member
.308 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 627
Location: Ploiesti

PostPosted: Thu Jul 24, 2008 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Citit, semnat. Inclusiv nevasta. Acum pun link-ul si pe alte forumuri unde mai activez. Bafta!
_________________
Gamo Magnum 2000 cal. 5,5
Crosman prezidential Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Off Topic All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group