Online chat users: None


 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 


text in forma bruta
Goto page Previous  1, 2
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Club Airguns Forum Index -> Arhiva
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eugen.netoiu
Site Moderator
Site Moderator


Joined: 15 Dec 2006
Posts: 1554
Location: Ploiesti

PostPosted: Wed May 04, 2005 10:30 am    Post subject: Reply with quote

Sandu wrote:
Bill wrote:
Cred ca iti lipseste putin diplomatia.

Ataci persoana si nu idea, fie, mia culpa.
Pe alta parte va invartiti in jurul cozii. Iar mie mi se face deja lehamite de toate produsele made in romania pornite pe idea - da sa vezi la americanski sau la ghermanishe ce misto e, hai sa-i imitam.
Sorry, dar traiesc in romania, si am invatat sa ma uit de 2 ori pe ce dau bani si ce primesc in schimb.
In rest: bla, bla, bla ...


E greu sa incepi ceva si sa faci ceva de viitor cu astfel de conceptii! Este un fapt aceasta mentalitate la romani. Ce e si mai grav e ca e majoritara!
Romanii ziceau "divide et empera" adica divide si stapaneste si este exact ceea ce au facut comunistii vreme de 50 de ani cu acest popor. Plus ca dupa asazisa revolutie au inceput sa-si faca loc tot felul de bishnitzari si traficanti care nu urmareau (si urmaresc fiindca nu am scapat de ei) decat sa ne vanda tot felul de prosti expirate sau de proasta calitate! Normal ca romanul de rand e foarte circumspect si a ajuns sa sufle si in inghetzata! In aceste conditii romanul ar trebui sa aiba gandire de shahist ca sa nu devina ridicol. Sa te uiti pe ce dai banii de doua ori nu e suficient!
Trebuie sa vezi problema din cat mai multe unghiuri si pe termen mai indelungat. Din unghiul tau e simplu: "aaa ... pai ashtia sau pus pe imbogatit pe seama noastra, nimic nou sub soare" De ce nu incerci sa te pui in locul celor care incearca sa puna pe picioare asociatia pt a putea sa ne luptam cu leguitorul, care, pt a nu-si pereclita ei scaunele si ciolanul de ros ar fi in stare sa interzica si revistele de arme si sa le puna sub acelasi regim cu revistele pornografice!
Incearca si tu sa iti inchipui ce inseamana sa te opcupi de asa ceva, sa pui totul pe hartie (aprobari, acte, avocati, benzina, mancare, pliante, legitimatii, loby pe unde trebuie, reclama, design site, gazduire site pe internet, etc. etc. etc. si fff mult timp pierdut din timpul personal) si sa vezi la ce sume ajungi! Precum spunea si Bill, toate acestea se fac pe banii unor impatimiti si nicidecum din banii care se strang din cotizatii care nu pot acoperi aceste costuri. Forumul asta e de vreo 2 ani si in acest timp sau inscris in jur de 150 utilizatori. Din acestia doar cam 6% sau inscris in asociatie. Chiar daca se inscriau toti nu stiu daca se acoperea costurile la tot ce am insirat eu acolo si ce va mai urma!
Chiar asa mult ti se pare cotizatia de 12 euro pe an??? Taxa de inscriere nu o mai pun la socoteala fiindca nu o platesti decat o singura data.
Daca scopurile pt care lupta asociatia nu ti se par folositoare si crezi ca pe tine nu te-ar ajuta eshti liber sa nu te inscrii!
E ff ushor sa stai in tribuna si sa faci mishto de cei care transpira in teren! Cine nu munceste nu greseste! Totusi, daca te razgandesti noi te asteptam in asociatie cu bratele deschise!
_________________
Benjamin 392 5,5mm / William peep sight
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Thu May 12, 2005 3:20 pm    Post subject: Legislatie Reply with quote

Saptamana trecuta am trimis la secretariatul senatului urmatorul memoriu. Sper sa-l citeasca cineva din bastani.

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A DEȚINĂTORILOR DE ARME

Oradea, Str. Ady Endre Nr. 4
Cert.înscr. 99/A/2001
C.I.F. 14412931
Adresa:
Str. Aluminei Nr.47
Bl.A4, Sc.B, Ap.1
Oradea Cod 410303
Bihor
Tel./Fax 0359 418005
Email: asociatiearme@yahoo.com

CĂTRE SENATUL ROMÂNIEI

Unul din obiectivele asociației noastre înființată în anul 2000 este colaborarea cu legiuitorul pentru elaborarea și redactarea unei legi democratice, bazate pe principii moderne, cuprinzătoare, coerente și în conformitate cu tendințele europene de aliniere a legislațiilor naționale la legislația Comunității Europene, disponibilitate pe care ne-am exprimat-o la vremea aceea. Fapt pentru care, o bună perioadă de timp am făcut un schimb de idei constructiv, am crezut noi, cu Direcția Juridică a Ministerului de Interne. După o peioadă de patru ani dorim să ne exprimăm dezamăgirea în legătură cu prestația celor care au redactat legea și mai ales cu parlamentul care a dovedit încă odată lipsă de interes și de legătura cu realitatea.
Trebuie imperios subliniată lipsa de profesionalism a celor ce au redactat această lege, disprețul față de cetățenii cinstiți deoarece au generat o lege care atât prin conținut cât și prin formă se dovedește inoperantă, ba mai mult și-a pierdut scopul pentru care a fost concepută.
Nu suntem adepții unei liberalizări exagerate a deținerii de arme dar sprijinim idea că este mult mai important controlul strict al fenomenului utilizării armelor decât al restricționării exagerate, cu atât mai mult cu cât legea se adresează cetățenilor cinstiți și nu infractorilor care oricum dețin arme și le utilizează ori de câte ori consideră necesar, fără a ține cont că există o lege ce reglementează acest lucru.
Printre membrii asociației noastre se numără persoane cu experiență îndelungată ce acoperă întreg spectrul domeniilor de utilizare al armelor și în urma unei analize responsabile am ajuns la următoarele concluzii pe care vi le aducem la cunoștință:

1. Nu se respectă principiul universal valabil conform căruia o lege trebuie să fie clară, concisă, cuprinzătoare, fără ambiguități și pe înțelesul tuturor. Trebuie avut în vedere că această lege trebuie să reglementeze relația cetățeanului cu autoritățile din domeniul armelor și trebuie înțeleasă de toți, mai ales datorită faptului că necunoașterea ei, sau în cazul nostru neânțelegera ei nu exonerează de răspundere.
2. Prin elaborarea acestei legi, nu sunt luate în considerare directivele CCE din 1991 cu toate că ele sunt invocate de repetate ori, mizându-se pe lipsa de informare a cetățenilor României. O lege ce se vrea în concordanță cu legile europene, trebuie în primul rând să fie redactată pe aceeași structură, în cazul nostru pe directiva CCE cu privire la regimul armelor și munițiilor, și să utilizeze aceleași criterii de clasificare ca și aceasta. Este total neprofesională și neproductivă clasificarea armelor după domeniul de utilizare. În mod firesc, fiecărui domeniu de utilizare ar trebui să-i fie atribuite tipurile de armă de către comisiile de omologare interne și naționale.
3. Este o lege nedemocratică în care pe lângă aspectele discriminatorii, consideră cetățeanul de rând un potențial infractor. Folosirea criteriului funcției deținute pentru acordarea dreptului de achiziționare și utilizare a unei arme este anacronic și demn de legile staliniste din perioada de dinainte de 1989.
4. Cuprinde prevederi pe care nici vechea lege 17 nu a încercat să le împună.
5. De asemenea ea încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor, conforme cu înțelegerile internaționale la care România este parte și cu Declarația Universală a Drepturilor Omului. Astfel ea privează cetățeanul de dreptul la apărare personală sau a bunurilor sale, siguranță pe care statul nu i-o poate garanta.
6. Este extrem de complicată, stufoasă și inoperantă și datorită lipsei unei infrastructuri corespunzătoare, generând o birocrație fără precedent în acest domeniu.
7. Instituie controlul asupra unor arme neletale, care în țările comunității europene sunt considerate aproape jucării și pot fi achiziționate liber de orice cetățean.
8. Normele de aplicare conțin prevederi ce contravin cu însuși textul de lege.
9. Prin apariția acestei legi nu sunt abrogate unele acte normative anterioare care reglementează regimul armelor neletale.
10. Îngrădește accesul cetățenilor în poligoanele de tir, prin aceasta afectând șă dezvoltarea acestei frumoase discipline sportive care de-a lungul anilor a adus româniei recunoaștere internațională. De asemenea refuză crearea cadrului legislativ pentru introducerea în țara noastă a unor noi discipline de tir, care până acum nu s-au practicat tocmai datorită lipsei acestui cadru, dar care în celelalte țări au căpătat adevărată tradiție.
11. Desființează pur și simplu activitatea colecționarilor de arme care prin această pasiune sunt păstrătorii unor bunuri a căror valoare istorică, tehnică și culturală este apreciată chiar și de către istorici și apecialiști, colecționarii la rândul lor devenind adevărați specialiști în acest domeniu. Aici trebuie luate în considerare recomandările FESAC (Federația Internațională a Asociațiilor Colecționarilor de Arme și Muniție), pe care la momentul respectiv le-am pus la dispoziția celor ce redactau legea.

Solicităm pe această cale legislativului revizuirea acestei legi cu multă responsabilitate, și schimbarea totală a ei, deoarece amendamentele ce se pot aduce pentru îmbunătățire nu reprezintă decât o cosmetizare a unei legi prost concepute, a cărei schimbare va fi oricum impusă de Comunitatea Europeană odată cu aderarea României. Solicităm de asemenea elaborarea unui statut al colecționarilor de arme și muniții. Este necesară punerea de acord a legii și cu alte legi care operează în Romănia, cum ar fi legea 333/2004 privind paza bunurilor și persoanelor, precum și a legislației fiscale.
În acest context este imperios necesară și revizuirea codului vamal care impune mărirea accizelor la importuri de arme la 100%, fiind probabil considerate mărfuri de lux. Acest lucru nu protejează cu nimic producătorii autohtoni, pentru ca în România producția de arme de vânătoare este ca și inexistentă, ba mai mult, prin aceste măsuri se încurajează traficul „legal” cu arme la persoanele fizice.
Nu dorim să ne limităm pur și simplu la a critica ceea ce au făcut alții ci ne oferim disponibilitatea de a contribui concret cu experiența noastră la elaborarea unei legi clare, eficiente și ușor de aplicat.


Cu stimă,

Brinduș Adrian Florian – dep. Etică

Stancu Vili - Președinte
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Fri May 13, 2005 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Adevarul :: Soimii arabi vor fi folositi la vanatoarea prepelitelor si a iepurilor :: (6 afișări)

Autor: Mihaela Radu la Joi, 12 Mai 2005 - 10:43 AM


Porumbeii, prepelitele, potarnichele si iepurii din Romania vor fi vanati cu soimi profesionisti.

Ca raspuns la dorintele exprimate de vanatorii impatimiti care vor sa aiba la dispozitie si alte metode de vanatoare decat cea cu arme de foc, noua Lege a vanatorii va permite acest lucru. "Am acceptat sa reglementam acest tip de vanatoare pentru ca implica un stres foarte mic pentru vanat", a aratat Vasile Lupu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Au fost primite deja propuneri de la vanatori din Emiratele Arabe Unite care doresc sa vina la noi in tara pentru a vana. "Vor sa-si aduca soimii pentru a participa la partide de vanatoare in Romania. Bineinteles ca le vom permite acest lucru", a spus Vasile Lupu. Vor putea fi folosite doar anumite specii de soimi, iar o problema este cea legata de protejarea acestor pasari. Pentru ca soimii nu pot fi sechestrati, vanatorii isi asuma riscul pierderii lor. Desi deschisi propunerilor vanatorilor, guvernantii nu au acceptat si practicarea vanatorii cu arcul si sageata.

Daca nu au acceptat vanatoarea cu arcul, credeti ca o vor accepta pe cea cu aer comprimat? In schimb, o accepta pe cea cu soimi, pentru ca vin strainii cu bani, unde pot suge si cei ce fac legea!
Back to top
View user's profile Send private message
vlad
.308 Member
.308 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 653
Location: Bucuresti

PostPosted: Fri May 13, 2005 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Cristi wrote:
Daca nu au acceptat vanatoarea cu arcul, credeti ca o vor accepta pe cea cu aer comprimat?


Vanatoarea cu AC probabil ca nu Crying or Very sad , dar macar sa dea acceptul pentru combaterea unor daunatori, sub organizarea si supravegherea asociatiilor de vanatoare.

Pacat ca nu au acceptat vanatoarea cu arcul Evil or Very Mad , cred ca poate fi considerata cea mai sportiva forma de vanatoare (ar mai fi cu sulita, dar nu prea am auzit Laughing ). Mai ales la urs si mistret, ai avea ce povesti dupa o partida de vanatoare!!!
Cum este prin alte tari din Europa? Poti vana cu arcul?
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Fri May 13, 2005 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Din fericire pentru EI, da!
Back to top
View user's profile Send private message
AirgunsBot
Data bot


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 0

PostPosted: Fri May 13, 2005 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

Pentru legislatie in diverse tari
http://www.wfsa.net/Intl_Leg/Intl_splash.htm
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Club Airguns Forum Index -> Arhiva All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group