Online chat users: None


 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 


De ce suntem priviti ca niste paria
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Off Topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ct78bev
.300 Member
.300 Member


Joined: 23 Feb 2010
Posts: 463
Location: Constanta

PostPosted: Sun May 02, 2010 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Ce sa mai zic ....cei care s-au uitat urat au fost cei cei de la AEST cand am depus cererea pt autorizatie si permis ,desi nu m-au intrebat nimic daca am avut experiente cu arme,...
Desi am executat stagiul militar pe timpul cand era obligatiriu si in primele 2 saptamani de armata am avut asupra mea 2 sectoare full cu munitie de razboi (la o alarma). Dupe care au continuat tragerile de rigoare.
Am mai participat (fara voia mea )si la o concentrare timp de 2 saptamani la care se punea lada de munitie langa noi si incarcam singuri la sectoare pt ak47 si unde am avut ocazia sa trag si cu munitie de 14.5 de pe un TAB vechi de 25 de ani ,si cu AG7.

Cand am luat autorizatia pt cumpararea armei imi trecusera arma letala de tir sportiv si 100 de cartuse aferente :cand am zis ca au facut o greseala au taiat 'letala' dar tot 100 de cartuse a ramas pe autorizatie dupe care am zis ca tot este gresit si a continuat sa balmajasca ceva despre munitie fara sens dar nu am mai avut sa stau sa ai conving...
Deci parerea mea este ca ei(AEST) in loc sa ne tina sub control (adica sa raspunda cererilor mai prompt) prefera sa ne bage bete in roate si sa ne pune cat mai multe piedici in a fii posesori legali de arme....
Cred ca in acest mod favorizeaza pe cei care detin arme ilegal..
Back to top
View user's profile Send private message
Rudy
.22LR Member
.22LR Member


Joined: 16 Apr 2010
Posts: 130
Location: Navestist prin sudul tarii

PostPosted: Sun May 02, 2010 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Mentalitatea inca depasita a celor ce fac legile, mentalitatea celor de la aest, care se uita urat la noi, cu toate ca sunt platiti in mod direct pt serviciile prestate, prin taxele pe care le achitam, lucru pe care se pare ca-l ignora cu desavarsire,... frica pe care o au conducatorii fata de cei ce vor sa detina o arma, toate acest duc la o atitudine reticenta fata de noi.

E si normal sa se comporte asa. Avutiile acumulate, trebuie sa si le protejeze. Legile care se dau, TOATE DAR ABSOLUT TOATE in defavoarea cetateanului, trebuiesc si ele la randul lor protejate. Cei ce ne conduc trebuie astfel sa-si ia toate garantiile, ca nu care cumva, sa l-i se scoale la mai multi vre-o idee si s-o puna de vre-o schimbare.
Asta e realitatea, multimea nu are ce face, dar are dreptul sa se supuna, si dreptul la.... libera exprimare (spanak) Mr. Green

Priceperea acestui popor in a manui armele, strategiile militare si cunostintele, s-au evidentiat cu varf si indesat. A se vedea revolutia, si brambureala de care au dat dovada liderii. Cu aceasta delaratie vreau sa evidentiez, ca este imperios necesar priceperea in a manui o arma. Pana in '89, atat elevii cat si studentii efectuau trageri, prin cursurile de PTAP. Acum nu stiu daca mai exista asa ceva. De fapt, nu mai exista nici armata.................bine ca ne pazeste nato, pe chestia asta eu dorm foaaaaaaaarte linistit.

Colac peste pupaza,, la noi la romani mai exista si proverbul ala de ..hat: "Capul ce se pleaca sabia nu-l taie".
In conceptia mea, este cel mai idiot banc din folclor

Daca am gresit cu ceva rog sa fiu corectat.
_________________
Hatsan AT44W-10, pat de lemn de coacaz nobil, si-o luneta mica mica cat o ...da de furnica.
Hatsan 155
Revolver Alfa Proj 4" full inox, calibrul 9mm
Back to top
View user's profile Send private message
CristiV
.308 Member
.308 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 544
Location: Giurgiu

PostPosted: Mon May 03, 2010 7:10 am    Post subject: Reply with quote

De la http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=62&t=137

"Mircea Cărtărescu : Sentimentul românesc al isteriei

Dacă trăieşti numai în România, e posibil să nu-ţi dai seama că e ceva în neregulă cu lumea din jur. Ai culoarea mediului şi te mişti o dată cu el. Eşti una cu toţi ceilalţi.
Dar dacă te întorci, după o vreme îndelungată, în ţară, e cu neputinţă să nu fii izbit de cât de anormală e umanitatea de aici. De cât de chinuiţi sunt oamenii şi de cât de răi devin din cauza asta.
Nu se poate să nu fii uluit de faptul, de pildă, că una dintre cele mai răspândite strategii de supravieţuire e mitocănia agresivă. În orice ţară civilizată oamenii încearcă să-şi menajeze nervii cât se poate de mult. Sunt prevenitori unii faţă de alţii în forme duse aproape până la caricatură. Şi-au dezvoltat zâmbete sociale şi ritualuri de contact care să elimine, practic, posibilitatea oricăror conflicte. Când cineva te contrazice, îi zâmbeşti şi spui: 'We agree to disagree' ('am căzut de acord că nu suntem de acord' . Când cineva te calcă pe picior, te grăbeşti să-ţi ceri tu scuze. O ipocrizie blândă şi surâzătoare te întâmpină peste tot, ca un balsam care alină toate rănile şi satisface toate susceptibilitatile. Această ipocrizie poartă numele de politeţe şi e esenţială pentru fluidizarea substanţei sociale.
Românul nu este aşa pentru că nu poate fi, obiectiv, aşa. Pentru că la noi, dacă eşti bun, eşti călcat în picioare. Să ne imaginam o tânără care devine vânzătoare. Işi iubeşte meseria şi îşi propune să fie cât mai draguta şi mai serviabilă cu clienţii. Zâmbetul profesional, acel zâmbet care vinde marfa, i se va şterge însă curând de pe faţă după ce vreo cinci-şase inşi îi vor trânti câte-o bădărănie sau vor începe să urle la ea ca nebunii, chiar din prima zi de lucru. Sunt toate şansele ca după o lună de zile zâmbetul să-i dispară complet, iar după un an să avem vânzătoarea noastră standard, acră şi scârbită, care te repede de nu te vezi. Bădăranii de care-am vorbit nu sunt nici ei bădărani din naştere.
Şi ei sunt bieţi oameni la care s-a urlat şi care-au fost umiliţi de când se ştiu. Au devenit scârboşi pentru ca au simţit pe pielea lor că nu ţine să fii drăguţ cu ceilalţi. Pentru că, la toate ghişeele, au rezolvat numai urlând. Pentru că doar fiind mitocani au avansat social, călcând peste cei blânzi.
În armată, soldaţii sunt extrem de chinuiţi 'în perioadă' de sergenţii lor. Când ajung ei înşişi sergenţi, îi chinuiesc pe noii recruţi şi mai abitir.
Şi tot aşa, in toate straturile sociale şi la toate nivelurile, românii îşi sunt propriii călăi şi propriile victime într-o societate profund alienată psihic, o societate isterică.
Cred că asta ne distinge, ca români, în lume, la ora actuală: tensiunea continuă la nivelul vieţii cotidiene. Starea continuă de explozie, care ne provoacă ulcere şi atacuri cerebrale. Conflictul generalizat al fiecăruia cu fiecare. Nu vreau să spun prin asta că suntem fundamental răi.
Fireşte, ne-au împins spre asta sărăcia şi lipsa de orizont, carenţele de educaţie, perplexitatea maselor ţărăneşti dezrădăcinate şi aduse în ghetourile marilor oraşe. Pot fi şi alte explicaţii obiective.
Dar e încă ceva, mai subtil, mai întunecat în tot acest chimism social.
Înrăiţi de lumea în mijlocul căreia trăim, cu timpul începe să ne placă să fim răi.
Sadismul nostru răbufneşte atunci în insultă şi obscenitate.
Începem să ne mândrim cu grobianismul nostru şi, exhibiţionişti ai moralei, ne dezbrăcăm voluptuos de caracter în aplauzele excitate ale publicului.
Curând, devenim la fel de cinici, la fel de incapabili de a distinge binele de rău ca târfele şi noii îmbogăţiţi.
Ascensiunea (sau doar supravieţuirea) noastră socială e marele premiu câştigat cu preţul mitocăniei noastre.
Iar cercul acestei nevroze naţionale nu ar putea fi spart decât printr-o lungă terapie care, ca orice demers psihanalitic, ar fi lungă, scumpă şi cu un rezultat incert. Nu cred că ne-o putem permite deocamdată."
_________________
Rabdare si 2tune
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
parabelum
.308 Member
.308 Member


Joined: 18 Feb 2007
Posts: 555
Location: Arges

PostPosted: Mon May 03, 2010 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Subscriu 100 % la explicatia data de dl. CristiV (citatul din Mircea Cărtărescu).
_________________
BAM XS-B50 5.5 & Bushnell 3-12x40E
Pompa Hill
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kkkatalin
.22 Member
.22 Member


Joined: 21 May 2010
Posts: 94
Location: gorj

PostPosted: Mon Jun 14, 2010 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

mda trist dar foarte adevarat ce a spus domnul cristi si totusi cei ce vand ilegal vor exista vesnic din simplul motiv ca exista cerere si stati asa ca noi suntem copii inca [ ma refer la amploarea fenomenului ]
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
AC Sniper
.50 Member
.50 Member


Joined: 14 Dec 2006
Posts: 1652

PostPosted: Tue Jun 15, 2010 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Statul roman nu face altceva decat prin legile,taxele si accizele pe care le impune sa incurajeze si mai mult traficul ilegal de arme prin limitarea accesului la arme cetatenilor cinstiti si majoritari.Si apropo kkkatalin,daca vrem sa detinem arme de foc(pistoale,revolvere,pistoale si pusti automate,extreme long-range sniper rifles) in mod legal si in concordanta cu o lege a regimului armelor si munitiilor normala,europeana, nu inseamna ca suntem copii.Cunoastem si noi amploarea fenomenului despre care vorbesti.
_________________
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Back to top
View user's profile Send private message
dcrist
.22LR Member
.22LR Member


Joined: 07 Apr 2007
Posts: 118
Location: Bucuresti

PostPosted: Wed Jul 14, 2010 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Uitati-va la moldoveni, de cind au dat liber la arme de foc cu glont au scazut tilhariile si furturile din locuinte cu ~1/3, cei care au de gind sa faca asa ceva se gindesc de 2 ori inainte sa comita vre-un jaf, ar fi posibil sa fie ultimul din viata lor, si nici nu se impusca unii pe altii la colt de strada precum idotii de la noi cu amele neletale cu cauciuc, din punctul meu de vedere ar treb interzise definitiv ca la italieni si dat dreptul omului normal fara cazier sau prob psihice sa aiba arma letala, atunci nu s-ar mai face asa usor uz de arma cum se face acum.
Back to top
View user's profile Send private message
Eventail
.22 Member
.22 Member


Joined: 14 Apr 2010
Posts: 62
Location: Bucuresti

PostPosted: Wed Jul 14, 2010 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Asta imi aminteste de ceea ce am citit pe un forum:

Quote:
When I carry a gun, I don't do so because I am looking for a fight, but because I'm looking to be left alone. The gun at my side means that I cannot be forced, only persuaded. I don't carry it because I'm afraid, but because it enables me to be unafraid. It doesn't limit the actions of those who would interact with me through reason, only the actions of those who would do so by force. It removes force from the equation...and that's why
carrying a gun is a civilized act.

Marko Kloos, in "Why The Gun is
Civilization"


Desigur, si aceasta argumentatie e discutabila (de ex. si Politia poate dori sa interactioneze prin forta cu cineva Laughing ) dar mi s-a parut interesant rationamentul.
Back to top
View user's profile Send private message
adrian negoita
.22LR Member
.22LR Member


Joined: 27 Feb 2012
Posts: 163
Location: Puscarie la jilava!

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Desi nu s-a mai scris de mult,fenomenul de paria nu a disparut,am fost sa cer ieri o autorizatie,si ma intreaba politaiul de acolo ,,pe cine vrei sa impusti?'',ce nevoie ai de arma de foc ?la ce iti trebuie?vrei sa omori pe cineva?ce mai poti sa raspunzi unui astfel de om?
_________________
Nu te certa niciodata cu un prost,ca te aduce la nivelul lui si te invinge cu experienta!!! HATSAN 125 CAL 5,5 Quatro Trigger; SAS !!!
Back to top
View user's profile Send private message
safe&sound
.22LR Member
.22LR Member


Joined: 02 May 2011
Posts: 194
Location: Bucuresti

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

adrian negoita wrote:
Desi nu s-a mai scris de mult,fenomenul de paria nu a disparut,am fost sa cer ieri o autorizatie,si ma intreaba politaiul de acolo ,,pe cine vrei sa impusti?'',ce nevoie ai de arma de foc ?la ce iti trebuie?vrei sa omori pe cineva?ce mai poti sa raspunzi unui astfel de om?


...mda, nasol moment si din pacate nu e un caz singular, am mai auzit de la colegi relatari cu "militieni" din astia pe la "serviciile arme" prin tara. Cred ca cea mai buna atitudine din partea ta ar fi fost sa ii zambesti si sa il rogi sa isi faca treaba iar intrebarile alea sa le lase pentru/daca va fi cazul.
Din pacate cum spuneam, multi dintre ei stiu una si buna: "...civilu' nu tre' sa aiba arma dom'le, de nici un fel. Punct!" Iar mentalitatea asta a lor stupida sa stii ca este cumva alimentata si de o totala lipsa a culturii armelor in randurile concetatenilor nostri.

Armele de vanatoare si cele cu aer comprimat sunt cumva tolerate de populatie pentru ca ele au fost mereu accesibile, la vanatori sau armele AC pe la balciuri, insa daca iti vei anunta prietenii sau rudele ca vrei sa cumperi un amarat de pistol cu bile de cauciuc vei fi surprins sa constati ca multi dintre ei, desi te cunosc bine si te stiu cum esti, nu vor privi cu ochi buni acest lucru.

Asta ar fi asadar unul dintre motivele pentru care eu cred ca problema nu este doar a autoritatilor cu mentalitati invechite ci mai degraba este o problema a concetatenilor nostri care nu reusesc sa inteleaga inca faptul ca in cazul unui cetatean sanatos la cap si fara probleme penale este un act de civilizatie sa aiba o arma pe care sa o foloseasca in scopuri de amuzament in poligoane sau in scop de autoaparare sau de aparare a familiei si posesiunilor sale.
_________________
수마트라2500
Back to top
View user's profile Send private message
samsa
.177 Member
.177 Member


Joined: 31 Mar 2008
Posts: 29
Location: Bucuresti

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Trebuia sa-l intrebi daca se mai fac teste psihogice periodice pentru cadre. Ca avea o obsesie pentru "a impusca pe cineva" sau " a omori pe cineva". Bine, riscai sa-ti rezolvi tarziu spre niciodata problemele.
Back to top
View user's profile Send private message
adrian negoita
.22LR Member
.22LR Member


Joined: 27 Feb 2012
Posts: 163
Location: Puscarie la jilava!

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

samsa wrote:
Trebuia sa-l intrebi daca se mai fac teste psihogice periodice pentru cadre. Ca avea o obsesie pentru "a impusca pe cineva" sau " a omori pe cineva". Bine, riscai sa-ti rezolvi tarziu spre niciodata problemele.
Ma crezi ori nu,dar i-am sugerat sa faca un astfel de test,ca doara,deaia ma tinut pe la usa lui vreo 2 ceasuri !
_________________
Nu te certa niciodata cu un prost,ca te aduce la nivelul lui si te invinge cu experienta!!! HATSAN 125 CAL 5,5 Quatro Trigger; SAS !!!


Last edited by adrian negoita on Thu Mar 01, 2012 7:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
slyder
.338 Member
.338 Member


Joined: 15 Dec 2006
Posts: 844
Location: Cluj-Napoca

PostPosted: Thu Mar 01, 2012 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

adrian negoita wrote:
Desi nu s-a mai scris de mult,fenomenul de paria nu a disparut,am fost sa cer ieri o autorizatie,si ma intreaba politaiul de acolo ,,pe cine vrei sa impusti?'',ce nevoie ai de arma de foc ?la ce iti trebuie?vrei sa omori pe cineva?ce mai poti sa raspunzi unui astfel de om?

Acelasi lucru am fost si eu intrebat si asta pe vremea cand nu era permis ci doar certificat de detinator (era chiar dupa modificarea legii).
_________________
Gamo CFX 5.5 - Norconia 3-9x40
BSA Scorpion 5.5 - Leapers MiniSWAT 3-12x44
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Off Topic All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group