Online chat users: None


 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 


Adaptare si improvizatii 2 (locatie Texas, USA)

 
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Vanatoarea cu AC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dtdpuu
Visitor
Visitor


Joined: 27 Mar 2007
Posts: 12
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri Feb 04, 2011 7:39 pm    Post subject: Adaptare si improvizatii 2 (locatie Texas, USA) Reply with quote

Adaptare si Improvizatii 2Pentru ca nu puteam sa las prima parte fara urmari “la obiect”, iata si continuarea.

Jobul si calatoriile m-au tinut departe de “gradina din spatele blocului” o vreme. Insa intr-un weekend, cum am prins un pic de timp, am pornit-o din nou la “silent hunting”. Obiectivul daca va mai amintiti este sa fie accesibil si sa ma nu ma simta vinatul pina e pre tirziu. Insa acum dupa atit vreme obiceiurile pasaretului nu mai sint la fel. De asemenea ciorile sint destepte, nu se mai aduna in aceleasi locuri in care am access. Desi le-am gasit cuibul de noapte, unde se aduna mii, nu pot sa trag acolo. E aproape de autostrada si trebuie sa trag peste sosea. De asemenea obiectivul este ca totul sa fie “silent” altfel consider ca am esuat in scopul propus.
Am urmarit cu binoclul traseele ciorilor si am gasit locurile in care se aduna. Din pacate sint zone de restaurante pline de masini si lume. Sint zone in care nu vreau sa trag nici macar cu aer comprimat. Asadar, pina cind nu se intorc ciorile in zona (daca or mai veni), m-am hotarit sa ma concentrez pe alt vinat.

Am gasit o zona de case in constructie. Unele din ele sint partial construite. De obicei la sfirsitul saptaminii pe ici colo ramin resturi de mincare de la mexicanii care lucreaza la case. Nu mult, dar o cutie de burger goala, cite un cartof prajit, o salata, o bucata de tomata, un catravete murat, catch up, etc. cite ceva ici colo. Exista de obicei o cutie de lemn improvizata le fiecare casa. Acolo arunca lucratorii gunoaiele, resturi de materiale si de mincare. Acolo se aduna din cind in cind pasari cautatoare. Una din specii sint graurii (starlings in enegleza).Asadar am parcat masina pe strada si am luat-o la picior. Am intrat intr-o casa in constructie, unde erau citea pasari adunate la cutiutza cu resturi. Cutia se afla in fatza casei. M-am apropiat pe partea opusa lor, prin spatele rindurilor de case, in asa fel incit intre mine si ele erau casele. Nu erau multi grauri, dar suficient ca sa iau unul. Nu m-au simtit. Am intrat in casa prin spate. In casa era plin de materiale de constructie, dar cofrajul de lemn era pus si casa avea pereti pe exterior. M-am apropiat de o ferestra fara sa ma simta, am pus o bobitza, luneta la ochi si ...deja ma bucuram. Er ao pozitie ideala, puteam trage din shezut, cu sprijin pe partea din fatza a armei. L-am ales pe cel care se vedea cel mai bine si....poc. Toti au zburat de la zgomot cu exceptia...niciunia. Am ratat. Nu se poate...cum se poate...de ce?

Am ales o tzinta la intimplare pe o scindura si am tras de verificarea 0-ului. La 15 m batea....strimb se pare. Banuind ce s-a intimplat, am tras un grup si apoi inca unul, si inca unul. Nu numai ca grupurile erau slabe, dar si mergea strimb. Banuiesc ca mi-am defectat valvele interne. Indolentul mai mult alearga. Producatorul spune sa NU lasi tubul de CO2 montat pentru stocarea armei. Dar.eh...unii care gindesc mai mult, dar fara folos, isi spun ca daca ai trage tot timpul vreo saptamina la vinatoare, atunci nu tot montat ramine? Deci trebuie ca asta cu demontarea tubului e ceva precautie avocateasca sa nu pleseneasca tubul daca e cutremur sau ceva calamitate naturala de asta la care se gindesc avocatii ca se le creasca salarul. Da, poate o saptamina rezistau valvele sub presiune la tub nou dar nu o luna buna cit le-a lasat copitatul de mine. Eu am lasat un tub de CO2 aproape nou, cuplat la arma, mai mult de o luna. Deh, se protejeaza producatorii impotriva prostovanilor, dar nu chiar asa impotriva unor prostanaci hotariti ca mine. Nu cred sa fie reparatia cine stie cit, dar pina una alta, ziua mea glorioasa....s-a sfirsit cu coada intre picioare.

Nuuu, nu se putea sa fie si miine la fel. Orice sut in fund e un impuls inainte. Tocmai mi-am amintit ca am citit 2 articule in Varmint Hunter, despre arme cu aer comprimat, un Daisy si Crossman. Ambele erau ieftine, in jur de 50 USD si performante mult mai bunde decit pretzul. O vizita la magazinul de sport local se dovedeste ca Daisy 880 e pe stoc si vine si cu luneta 4x. Dar arata tare tare plasticoasa, asa a plastic de jucarie chinezesca. Luneta parea vai de capul ei, asadar mare afacere cu ea sigur n-aveam. Tot pe stoc era Daisy 901, care e de fapt aceeasi arma dar cu plastic de Glock, adica mult mai solid si cu alt fel de “senzatie”. Era la acelasi pret ca si 880 dar n-avea luneta. Am luat 901-ul si o luneta pentru armele 22lr (50 USD), un set de inele si o ora mai tirziu eram in poligon la teste. Am constat ca obrazul imi trebuie mai ridicat, asadar cu un set de genunchiere cu 2 USD si o banda adeziva mai tirziu am rezolvat si problema asta.In poligon s-a dovedit ca arma e destul de precisa pina pe la 20m. Usoara, numa buna de carat in teren, cu catari mecanice bune. Ce m-a impresionat insa e amprenta de zgomot. De fapt absentza ei. Arma asta o poti trage la bloc, in apartament si vecinii habar n-au. Tragaciul in schimb e execrabil, parca scrijelesti masa cu cutzitul. Luneta desi am avut un pic de speranta de la ea e aiurea. Cind modificam elevatia se modifica si windage-ul. In sfirsit pina la urma am reusit sa o 0, dar iar am apelat la versuri populare. I-am facut si un test de “carte de telefon”. Cu munitia selectata, gaureste vreo 300 de “telefoane”.Si ce sa vezi, inca mai era timp de iesit la iarba verde. Hai ca poate pina la sfirsitul zilei, incep sa zimbesc din nou.

Fugutza iar la casele in constructie unde am gasit inca niste “hotzomani”. Acelasi procedeu de furishat, ascuns, selectat unul din hotzomani...si puff. Au zburat totzi...dar unul, in sfirsit, a ramas. Incredilbil de “tacuta” e amprenta sonora a armei afara.

Pina la urma ziua a fost chiar bunicica. Arma noua, si botezata.

A doua zi iar m-am inarmat si am iesit la “picnic”. Dar stupoare, nici urma de pasaret azi, m-am uitat, binoclat, asteptat, mi s-a facut foame, deci mi-am dat seama ca era cam tirzior. Am observat ca pe masura ce dimineata progreseaza inspre amiaza, activitatea pasareasca e din ce in ce mai slaba. Pasarile “gunoiere”, par sa fie infometate dimineata si chiar agresive, dar inspre mijlocul zilei se cam retrag.

Insa inainte de a pleca, am obsevat in copacii din spate....sobolani cu coada stufoasa. Veveritzele, erau in trecere, am incercat sa opresc una din ele, dar nicicum nu aveam culoar de tragere. Trebuie sa va spun ca avind putere atit de mica, nu pot trage daca e risc de crengutze, frunze pe traseu. Asadar, au scapat....insa mi-au facut pofta. Nu ma puteam apropia de ele pentru ca fugeau, si cum s-a mai spus, isi puneau copacul, crengile intre mine si ele si deci nici o sansa de tragere. Singura sansa ar fi sa le apropii sub 20m si sa fie surprinse cind ma vad. Atunci stau un timp incremenite si as avea vreme sa pun “cadranul” pe ele. Am mai asteptat dar nimic. Eh....asa nu merge. Nu o sa stau la cheremul lor. Aici trebuie educatie.

Fugutza repede acasa la cercetare. E drept ca si muream de foame. Am luat 2 litri de lapte din frgider, o franzela si am inceput sa le “dezasamblez”. Tot in fatza mea era tastatura si m-am pus pe citit despre suratele cu coada. Nu prea se potrivea socoteala electronica ca ce aveam eu in teren, dar am tot aflat de ele. Dupa ce mi-am refacut flora gastrica, am ajuns la concluzia ca probabil le-am prins pe un traseu de hrana si ca tare bine ar fi daca le-as chema. Eh....dar de chemat nu e asa simplu, cumparat chematoare, invatzat sa chemi, sau electronica si descarcat sunete. Iar bani, iar umblatura, de invatzat sa le chemi...dar traim in epoca vitezei si a technologiei. Daca stam un pic sa ne gindim, laptopul meu poate face aproape ce poate face cea mai sofisticata chematoare din lume. Ha, am realizat ca am chematoare.Ce face domnule o piine cu lapte la timpul potrivit. Am descarcat repejor fisierle audio, am luat laptopul sub bratz, artileria era in portbagaj deja, am incalecat pe Mustang si am galopat repejor din nou la casele in constructie. Din nou aveam sperante.

Nu erau pasari deloc nici de data asta. M-am pus in casa in care vazusem veveritzele inainte, dar in alta “viitoare camera”. Aveam padure la cca 10m si pina la 20m cam vedeam bine prin ea. Am "boot-at chematoarea”, am dat volumul la maxim si mi-am pornit veveritzele electronice. Am incercat fel de fel de sunete o vreme, am alternat, am asteptat..etc. Dupa cca 30 minute, am vazut 2 surate care veneam fugutza din craca in craca. Cind le-am vazut am inceput sa dau cele 10 pompe la arma. De data asta respect indicatiile cu strictete si producatorul spune ca nu poti lasa arma sub presiune. Asa ca trebuie sa pompez chiar inainte de tragere. In dreptul meu veveritele s-au oprit si au inceput sa mearga in sus si in jos pe un copac din fatza mea. De data asta aveam culoare de tragere la cca 17 m. Am pus luneta pe una din veveritze si am incercat sa trag ca la carte. Stateam in sezut, dar mi-am dat seama ca aveam emotii si imi batea inima. Tot lucrul, cercetarea, pregatirea, etc. mi-au dat o satisfactie care trece de scopul initial al intregii tevaturi. Scopul era antrenamentul si un pic de fun in jurul casei. Dar era mai mult decit m-am asteptat ca va fi. Nu-i nimic, trebuie sa-mi golesc mintea si ma concentrez pe foc. Am tras. Arma ar fi capabila de lovitura la cap la acea distanta, dar n-am avut curajul. Am tras la trup. Veverita nu a reactionat brusc la foc. S-a intors complet lateral si si-a arcuit spinarea si partea de sus a spatelui. A stat asa citeva secunde, dupa care a pornit sa coboare dar nu foarte precipat. Amprenta sonora slaba a facut ca nici cealalta sa nu fuga, amblele erau oarecum derutate, dar nu pareau speriate. Eu am inceput din nou sa pompez, am pus un proiectil pe tzeava si am luat-o pe celalta in luneta. Intre timp ambele au coborit inspre baza copacului. Una nu o vedeam, am vazut doar una care iesea din cind in cind pe laterala copacului. Uneori o prindeam un pic in luneta. Odata, a facut gresala sa stea suficient cu jumate corpul in luneta, si ….puff. Am atins-o, am vazut-o cum cobora val virtej in covorul de frunze uscate si fuge la alt copac, tot pe partea opusa mie. Al doilea copac era mai subtzire, stiam ca o sa o vad urcind pe trunchi daca se catzara. Dar nu se catzara, statea ascunsa la baza. Am astepta, tot asteptat, si numai nu urca. Ma gindeam ca m-a pacalit cumva si a plecat pe alta parte. In sfirsit m-am gindit ca am asteptat destul si am mers sa vad ce se intimpla dupa copacul cu pricina. Am vazut asta.Si mai incolo, la primul copac la care au fost veveritzele, am gasit-o si pe surata. De asta n-am mai vazut-o pentru ca nu mai era activa.In retrospectiva, a fost o zi de succes, in care am trait si emotii si am avut satistactia unor capturi muncite. Nu e important pentru mine ca sint "doar" veveritze, si pasari, am muncit, adaptat si improvizat pentru ele. In final cu un pic de noroc, a venit si rezultatul.

CristianC
Back to top
View user's profile Send private message
cds
.300 Member
.300 Member


Joined: 07 Nov 2010
Posts: 362
Location: unDeva

PostPosted: Sat Feb 05, 2011 11:09 am    Post subject: re Reply with quote

avem o rugaminte la tine .
nu mai deschide alte topicuri pt. acelasi subiect,poti scrie in acelasi topic un nou post ca urmare al celuilalt,in rest sunt frumoase istorioarele scrise de tine.
mai asteptam astfel de povestiri fiindca ne destind fruntile incruntate de legile noastre unde nu avem voie nici la pest control cu asa ceva
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=W71IMP8O_NY&feature=related
N-am dat jos de pe steag stema
Sa fim condusi de minti luminate cu lanterna
Nu sint o papusica mica pe baza de arc
Vreti sa faceti ceva pentru mine?
Faceti infarct!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Club Airguns Forum Index -> Vanatoarea cu AC All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group